Monday, November 2, 2015

АТИНА, 4-8 ноември 2015г., WBGMM


АТИНА, 4-8 ноември 2015г., WBGMM
За 11-и пореден път БТА ще направи опит да събере всички български медии по света. Тази година агенцията избира една от най-горещите точки на света – Атина.
Темата на форума, който ще се състои от 4 до 8 ноември, е "Медиите и културните различия. Диалог между съседи". Програмата ще включва също културна и бизнес тематика, обяви пред медии генералният директор на БТА Максим Минчев.
"Не можем да избягаме и от темите, които са актуални в момента – добросъседство, бежанци, миграция, включително и на медиите", добави той.
За избора на Гърция като място на форума бе отбелязано, че с южната ни съседка сме традиционно свързани, имаме обща граница и интереси, а хиляди са гръцките компании, които работят у нас. В Гърция е и третата по големина българска общност, наброяваща около 200 000 наши сънародници, които учат, работят и живеят там, добави Минчев.
В събитието традиционно участват 100-150 български журналисти от цял свят. Те представляват вестници, списания, сайтове, радиа и телевизии от над 20 държави. Тази година за първи път ще има нови български медии от Канада, Франция и Азербайджан.
Генералният директор на БТА подчерта, че и тази среща няма да се финансира от държавния бюждет, а ще разчита на граждански и бизнес организации. 
От 2005 г. насам срещите са били в София, Чикаго, Рим, Мадрид, Варна и Бургас, Виена, Амстердам, Букурещ, Пловдив и Велико Търново, Босилеград и Цариброд.
БТА
&
http://abma.bg/
http://www.sbj-bg.eu/index.php?t=28947

  7 WBGMM, Holland 2011

No comments:

Post a Comment